Yrittäjät itse Keijo Mämmi ja Kati Palm kotisivujen tekijä

YRITTÄJÄT ESITTÄYTYVÄT

KATI PALM & KEIJO MÄMMI

KOTISIVUJEN TEKIJÄ JA WORDPRESS OSAAJA

SUOMALAINEN PERHEYRITYS

Avosorsa Oy on vuonna 2015 perustettu perheyritys. Yrityksen kotikunta on Hollola ja toimialueena internet. Autamme etenkin suomalaisia mikro-yrityksiä verkkoliiketoiminnan kehittämisessä. Tuotevalikoimassamme on maailman yleisimmin käytetyt, avoimen lähdekoodin ohjelmat, joilla tuotetaan verkkopalveluita yrityksille: Yrityskotisivut ja verkkokauppa, hakukoneoptimointi, hakukonenäkyvyyden kehittäminen, analysointi ja seuranta, sekä verkkomarkkinointi ja verkkomainonta. Olemme keskittäneet osaamisemme WordPress ohjelman hyödyntämiseen Google ympäristössä.

TUOTEVALIKOIMA

Meillä pieni tuotevalikoima mahdollistaa ajantasaisen tiedon jatkuvasti kehittyvässä verkkopalvelussa. Tuotevalikoima käsittää muutaman, valikoidun perustuotteen yritykselle, joka ymmärtää digitaalisuuden ja verkkoviestinnän tuomat hyödyt liiketoimintaan ja haluaa kehittää niitä. Maailman yleisimmin käytetyt ohjelmat ovat laajasti käytössä globaalisti ja tästä syystä luotettavia. Myöskään niiden käyttö ei ole toimittajariippuvaista, joten palveluntarjoaja on helppo vaihtaa.

GOOGLE SERTIFIKAATIT

Olemme suorittaneet hyväksytysti useita Googlen testejä ja meillä on osaaminen, jotta voimme auttaa teitä kasvattamaan liiketoimintaanne verkossa esimerkiksi Google Ads, Google MyBusiness ja Google Analytics ohjelmien avulla.

YRITTÄJÄ ESITTÄYTYY, KEIJO MÄMMI

Kotisivujen tekijä tekee töitä Thaimaasta käsin
WordPress osaaja keskustelee asiakkaan kanssa
Sisällöntuottaja on merkittävässä roolissa kun halutaan näkyvyyttä
Toisinaan matka konttorille voi olla ihan mukava WordPress osaaja ja julkinen liikenne
Kotisivujen tekijä avokonttorissa

Olen yrittäjä Hollolasta. Valmistuin 2000 luvun alussa Helsingin ATK instituutista (HELIA) ja vuonna 2019 valmistuin Lahden Ammattikorkeakoulusta (Lahti University of Applied Sciences) englanninkielistä YAMK tutkinnosta, Master of Business Administration (MBA). Tämän lisäksi olen valmistunut tietotekniikan mekaanikoksi sekä ohjelmoijaksi. Ohjelmointia ja yritystoimintaa kävin opiskelemassa Kauhavan yrittäjäopistossa. Ensimmäisen kosketuksen tietokoneeseen sain 1980-luvulla Commodore VIC-20 ohjaimissa. Siitä Commodore 64 kautta PC maailmaan. Paljon on maailma tässä välissä muuttunut ja muutamaa kokemusta rikkaampana tässä jälleen tahkoa pyöritetään.

Koko työurani ajan olen ollut osakkaana yrityksessä, jossa olen työni tehnyt. Hallitustyöskentelystä ja päätöksien tekemisestä minulla on vahva kokemus. Työurallani olen tehnyt myyntiä, asiakaspalvelua, vastannut projektien läpiviennistä, kouluttanut ihmisiä ja kehittänyt prosesseja (yrityksien ja sovelluksien) tehokkaammiksi. Avosorsan perustimme, koska haluamme tarjota yrityksille kustannustehokkaasti palveluita yrittäjältä yrittäjälle. Perheyrityksessä kykenemme reagoimaan nopeasti muutoksiin ja voimme aidosti kehittää itseämme toimialamme parhaiksi osaajiksi. Toimituksemme ovat suoraviivaisia ja keskitämme kaikki resurssimme palveluiden tuottamiseen ja asiakkaiden kanssa keskustelemiseen, uuden oppimisen ohessa. Samalla saamme yrittäjyyden tuoman vapauden, tehdä töitä ajasta ja paikasta riippumatta.

Intohimoni on tietoon perustuvien päätöksien tekeminen. Olen aina nähnyt maailman ”numeroina” ja näin keski-ikään ”saavuttua” tämän asian ymmärtämisestä on ollut minulle paljon iloa. Rakastan tiedon keräämistä ja hyödyntämistä. Kaikkea keräämäämme tietoa emme välttämättä ehkä juuri nyt edes tarvitse, mutta maailma muuttuu niin nopeasti, että tämäkin tieto saattaa olla arvokasta myöhemmin. Tässä työssä pääsen todella nauttimaan saavutuksista, jotka ovat mitattavissa. Tämä on itse asiassa usealle meistä tuttua tietokonepeleistä, joita minäkin olen joskus tahkonnut. Näissäkin mennään tasolta toiselle numeroiden johdattamana, saadaan palkintoja tai menetetään etuja, riippuen pelaajan kyvykkyydestä.

Työkseni kehitän verkkopalveluita WordPressillä (yrityskotisivut, verkkokauppa) ja ylläpidän Google Ads mainoksia sekä ”louhin” koneellisesti tietoa Googlesta, jotta saan ohjattua enemmän liikennettä asiakkaidemme verkkopalveluihin. Ohjelmoinnin osuus työstäni on kohtalaisen vähäinen, koska liikeideamme on hyödyntää olemassa olevia sovelluksia, jotka muut ovat kehittäneet. Tämä onkin osoittautunut erinomaiseksi päätökseksi ja antaa meille aikaa keskittyä olennaiseen, asiakkaan palvelemiseen bittien veivaamisen sijaan.

Harrastuksiini kuuluu matkustaminen ulkomailla ja kotimaassa, luonnossa liikkuminen sekä kalastus. Menneen kahden vuoden aikana olemmekin jättäneet auton parkkiruutuun ja kuljemme kaikki lyhyet matkat (alle 20km) polkupyörällä. Toisinaan vesisateessa sitä ihmettelee, mitä tuli itselleen luvattua. Tämä istumatyö vaatii kuitenkin vastapainoksi liikuntaa, ja mikä sen mielekkäämpää kuin yhdistää liikunta osaksi yrittäjyyttä.

Tulevaisuudessa tavoitteenani on kehittää osaamistani, tehdä vain asioita jotka tuottavat tulosta ja nauttia yrittämisen tuomasta vapaudesta. Tätä duunia on todella kiva tehdä!

Yhteystiedot

Puhelin 044-971 9298

Email: keijo(at)avosorsa.fi

Skype: keijo.mammi

Blogi: www.keijomammi.fi

YRITTÄJÄ ESITTÄYTYY, KATI PALM

Laos ja kotimajoitus Sisöllöntuottaja on omassa elementissään
Sisällöntuottaja luovassa ympäristössä
Sisällöntuottaja ottaa rennosti bussimatkalla Laosissa
Kotisivujen tekijä Kati Palm telttailee Suomen Lapissa
WordPress osaaja ottaa rennosti bussimatkalla Laosissa

Moikka!

Mä olen 70-luvun lapsia yrittäjäperheestä, ja Hollolan kasvatti. Ennen yrittäjäksi ryhtymistä työskentelin tehtävissä, missä olin tekemisissä monen tavarantoimittajan kanssa, Suomesta, Euroopasta ja Kiinasta. Myös monet eri tuoteryhmät ja toimialat tuli tutuiksi, markkinointia ja atk-puolta unohtamatta. Sekä niin monet duunikaverit eri elämäntilanteissa.

Sitten tuli aika siirtyä tekemään jotain muuta. Perustettiin siippani Keijon kanssa Avosorsa Oy. Suurin syy mikä ajoi siihen, oli se, kun Keijon kanssa todettiin, että me halutaan molemmat hyödyntää sitä mitä osataan, sekä päättää itse milloin ja missä duunit tehdään. Matka tähän päivään on ollut mielenkiintoinen. Myönnän, että alku oli hankalaa; olin aikaisemmin ollut ostossa töissä ja ykskaks pitikin myydä. Voi apua!

Kun sitten hiffasin, mitä yrittäjyys mahdollistaa, niin takaisin ei ole enää paluuta. Se, että suurin osa meidän asiakkaista on myös yrittäjiä, on mahtava voimavara! Siinä ei tarvitse hinkata eri päällikkötasojen kanssa, vaan se on suoraa keskustelua yrittäjältä yrittäjälle. Myös päätökset puolin ja toisin tapahtuu nopeasti.

Yrittäjä kun saa itse päättää työajat, niin jos tänään on huono keli, tehdään duunia enemmän. Jos huomenna on hyvä keli, tehdään duunia vähemmän tai sitten tehdään duunit pihalla. Yrittäjyys mahdollistaa myös matkustelun erittäin laajassa mittakaavassa. Se on vuosien varrella vaan lisääntynyt, koska työ ei rajoita menemistä. Ja siitä mä tykkään!

Elämässä ja yrittäjänä käytän sujuvasti ”audinaisen blondilogiikkaa”. Saan monet asiat yksinkertaistettua, ja kerrottua asiakkaalle ne siten, että hänkin ymmärtää mistä on kyse. Lopulta molemmilla on hyvin selkeät sävelet miten edetään. Inhoan ammattikieltä. Se, että pysytään aikataulussa, on mulle tärkeä asia. Toisinaan asiakas kysyy, missä mennään tai mikä tilanne tämän-ja-tämän suhteen, mutta yleensä kerron jo ennen kuin kysytään. Ja mä en voi muuten sietää myöhässä olemista.

Silloin kun en tee duunia, liikun ja laiskottelen. Sienimetsäilyä syksyisin. Keväällä ja syksyllä soudan venettä, kun Keijo laskee verkkoja ja katiskoja. Sauvakävely, fillarointi, jotain liikuntaa ulkona. Meille kaikki on kuulemma kävelymatkan päässä, heh! Olen myös mahtava kokki. Perhe meillä on hyvinkin iso uusioperhe, täynnä erilaisia persoonia. Myös yksi tälläinen mummopersoona sieltä löytyy.

Niin, ja opiskelenhan mä myös LAB korkeakoulussa tietojankäsittelyn tradenomiksi, paperit sieltä tulen saamaan jouluksi 2021. Tietoturva on asia mikä kiinnostaa.

Ja hei, mitä mieleen tuleekaan, niin olehan yhteydessä!

Yhteystiedot

 

Puhelin: 044-971 9298

Email: kati(at)avosorsa.fi

Skype: katipalm

www.katipalm.fi

MUITA ETUJA

JOUSTAVAT PALVELUAJAT

Hyvästi virka-aika ma-pe 8-16. Koska me ollaan perheyritys, meillä on joustavat palveluajat. Töitä ei tehdä kellon ympäri, mutta meidät tavoittaa myös viikonloppuisin ja ilta-aikaan. Meidän asiakkaista suurin osa on myös yrittäjiä, ja esimerkiksi verkkokaupan opastus on hoidettu monesti iltaisin, kun asiakkaan kivijalkakauppa on kiinni.

KIINTEÄT HINNAT

Tiedät mitä ja mistä maksat. Meillä on kaikissa tuotteissa kiinteät hinnat. Tämä ihan siitä syystä, että kaikki osapuolet tietää mitä tehdään ja mitä se maksaa. Eikä tule yllätyksiä siinä vaiheessa, kun lasku on kourassa. Säästää myös melkoisesti aikaa, kun ei jokaista tarjousta tarvitse räätälöidä erikseen ja viilata tunteja & euroja. Asiakkaana hyödyt tästä nopean ja oikeahintaisen tarjouksen muodossa.

SELKOKIELI

Ymmärrät mitä saat. Me puhutaan suomea. Toisinaan meidän tekniikasta vastaava, Keijo, livauttaa jonkin nörttisammakon suustaan, mutta se ei ole niin vaarallista. Ammattisanasto on ammattisanastoa, ja jokainen sokeutuu siihen välillä.

YRITTÄJÄT ITSE

Yrittäjät itse sorvin äärellä ja henkilökohtainen palvelu. Meidän työt ei ole paikasta kiinni, niin saatetaan toisinaan olla ihan muualla kuin asiakas on ajatellut. Me suositaan webinaareja!

HYVÄT REFERENSSIT (!)

Referenssit ovat parhaita verkkosivulla silloin, kun asiakkaat saavat itse omin sanoin kertoa mitä ovat mieltä meistä.

PALAUTETTA TYYTYVÄISILTÄ ASIAKKAILTA

TARJOUSPYYNTÖ